Lettres d'information

Dernières nouvelles, suivre l'évolution et les changements.
Malheureusement, pour le moment seulement en turc.

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği'nin(TABA-AmCham) İstanbul'daki Cemile Sultan Korusu'nda düzenlediği toplantıya, derneğin yönetim kurulu üyesi ve büromuzun kurucu ortaklarından Avukat Burcu Bekemler Kutlukaya katıldı.

Toplantıda iki ülke arasındaki son gelişmeler ışığında, ekonomik ilişkiler konuşuldu ve sektörel bilgi alışverişi yapıldı. İki ülke arasında devam eden iş ilişkileri ve yatırım olanaklarıyla ilgili fırsatlar da toplantıda gündeme gelen konular arasındaydı.

Fransa Ulusal Bayramı, İzmir’deki Fransız Konsolosluğu’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Resepsiyona Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ve Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak katıldı. 

Fransız vatandaşlarına düzenli olarak hukuki danışmanlık veren hukuk büromuz etkinliğe davetliydi. Kurucu Ortaklarımızdan Avukat Avukat Zeynep Göker Kırcıoğlu kutlamalara katıldı.

Resepsiyonda, kurucu avukatlarımız, Başkonsolos Buchwalter ve Fahri Konsolos Toprak’la sohbet etti, Fransa- Türkiye arasındaki iş ilişkileri ve yatırım olanaklarıyla ilgili görüşlerini aldı. Gece boyu keyifle sohbet etme imkanı bulduğumuz müvekkillerimizin bağımsızlık günü kutlarız! 

Amerika Birleşik Devletleri’nin bağımsızlığının 241’inci yıldönümü kutlamaları, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Uzay Kampı Türkiye Kampüsü’nde gerçekleştirildi. ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer’in evsahipliğinde düzenlenen resepsiyonda Amerika Büyükelçiliği Başmüsteşarı Philip S. Kosnett de yer aldı.

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği’nin (TABA Am-Cham) yönetim kurulunda görev yapan kurucu ortaklarımızdan Burcu Bekemler Kutlukaya kutlamalara katıldı.

İzmir’de görev yapan Konsoloslar, Fahri Konsoloslar, işadamları, Nato’da görevli askeri erkan ve İzmir’de yaşayan Amerikalı vatandaşların da bulunduğu organizasyonda Amerika Başmüsteşarı Philip S. Kosnett konuşma yaptı, Türkiye ve Amerika’nın ortaklığının sarsılmayacağına güveninin tam olduğunu vurguladı.

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ESİAD) de desteğiyle “Amerika’da Yatırım Yapmak ve Amerika’dan Yatırımcı Vizesi Almak” konularının ele alındığı bir seminer düzenledi. 

İzmir’de düzenlenen seminere katılan Amerika Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ticaret Ateşesi Neil Pickett, Amerika’nın yatırımcılara sağladığı olanakları ve avantajları bizzat anlattı, yatırım yapmak isteyen işadamlarına gereken her türlü rehberlik hizmetini verdiklerini vurguladı.

Amerika Başkonsolusluğu Vize Bölümü Ataşesi Joe Yackley ve Vize Asistanı Sanem Sevinç ise, göçmenlik hakkı vermeyen E1 ve E2 Amerikan yatırımcı vizelerini detaylarıyla anlattı.

Türk tüzel ve gerçek kişilerin Amerika’daki yatırımlarına danışmanlık hizmeti veren hukuk büromuz da seminere katıldı. Kurucu ortaklarımızdan Burcu Bekemler Kutlukaya ABD Ticaret Müsteşarlığı Ateşesi Neil Pickett ile birebir görüşerek hem yatırım kolaylıkları hem de vizelerle ilgili bilgi aldı.

Amerika Başkonsolosu Jennifer L. Davis, Türk Amerikan İşadamları Derneği (Taba-AmCham) ile buluşmak için İzmir’e geldi. Amerikan İş Adamları Derneği’nin yönetim kurulunda görev yapan kurucu ortaklarımızdan Avukat Burcu Bekemler Kutlukaya da davetliler arasındaydı.

Jennifer L. Davis 2012-2015 yılları arasında Amerika Dışişleri Bakanları Hillary Clinton ve John Kerry’nin Yönetici Asistanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca NATO’da Politika Danışmanlığı Vekili ve Politika Konsolosu, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Özel Kalemi olarak çalışmıştır. Dışişleri Bakanlığı’na katılmadan önce ise, bankacılık ve medya konularında uzman kurumsal avukat olarak görev yapmıştır. Amerika Başkonsolosu Davis, Chapel Hill Kuzey Carolina Üniversitesi’nden üstün başarılı lisans derecesi ve J.D(hukuk) derecelerine ve İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden uluslararası hukuk alanında BCL (LL.M.) derecesine sahiptir.

Amerika Dışişleri Bakanlığı mensubu olup Strateji Yazımı konusundaki üstün başarısı dolayısıyla George Kennan ödülüne layık görülen Amerika Başkonsolosu Jennifer L. Davis, toplantıda Amerika ve Türkiye arasındaki yatırımların genişletilmesinden bahsetti. Amerika’daki ticari yatırımların kolaylaştırılmasıyla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Görüşme kapsamında Türk yatırımcılara sağlanan teşvik ve avantajlarla ilgili de bilgi verildi.

İzmir Kalkınma ajansı ve İtalya İzmir Konsolosluğu işbirliğiyle, bu yıl 4.sü düzenlenen “İzmir Yabancı Sermayeli Firmalar Buluşması”na hukuk büromuz da katıldı. 

Toplantıda Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren İtalyan firmaları arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, yeni iş ve yatırım ilişkilerinin oluşturulması, bununla birlikte İzmir’in yatırım ortamının geliştirilmesi konuları masaya yatırıldı.

İtalya Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi sorumlusu Margharita Gianessi, İzmir İtalyaTicaret Odası Başkanı Pietro Alba’nın da katıldığı toplantının ardından Türk ve İtalyan şirketlerinin temsilcileri ikili görüşmelere başladı.

Çoğunluğu yabancı müvekkillerden oluşan bir müvekkil portföyüne sahip olan Bekemler&Göker, yetkililer ile yaptığı birebir görüşmelerde, İtalya’ya açılmayı düşünen müvekkiller için teşvik ve yatırımlar olanakları için yol haritası oluşturdu.

İtalya İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzi da, İtalyan Ticaret Odası aracılığı ile gereken bütün bilgi ve desteği vereceklerinin altını çizdi.

1921 yılında California’da kurulan ve kadınların hayatını iyileştirmeyi hedefleyen en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Soroptimist Derneği’nin İzmir Kulübü eski başkanlarından Sahavet Mucuk Swissotel Büyük Efes İzmir’de düzenlenen toplantıda konuşmacıydı.

Sahavet Mucuk, konuşmasında kadının toplumdaki ve iş hayatındaki yerinin yüceltilmesinden bahsetti. Kadınlara iş hayatında başarıya ulaşmalarıyla ilgili teşvik ve tavsiyelerde bulundu. 

Avukat Zeynep Göker Kırcıoğlu ve Avukat Burcu Bekemler Kutlukaya’nın kurucu ortaklığında çalışan hukuk büromuz da toplantıya katıldı. 

Türk Amerikan İşadamları Derneği’nin (TABA-AmCham) 30. yıldönümü kutlaması, İstanbul’daki Fairmont Hotel’de düzenlendi. Türk Amerikan İşadamları Derneği’nin Yönetim Kurulu’nda görev yapan kurucu ortaklarımızdan avukat Burcu Bekemler Kutlukaya da davete katılanlar arasındaydı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin önderliğindeki davetin ev sahipliği İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, Taba AmCham Genel Başkanı R. Bora Gürçay ve Taba-AmCham Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem tarafından yapıldı.

Farklı ülkelerin başkonsoloslarıyla birlikte Türk ve Amerikan işadamlarının da katıldığı gecede, Türk yatırımcıların Amerika’ya açılmaları konusunda teşvik edici proje ve faaliyetler anlatıldı. Yatırım olanaklarının ve iş ilişkilerinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Amerika ile Türkiye’nin iki dost ülke olduğunu anlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi “Bu coğrafyada en büyük menfaatleri itibariyle Amerika’yla birlikte olmak istiyoruz” dedi.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) 25.yılı İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen geceyle kutlandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı gecede, İzmirli işadamları, bürokrat ve akademisyenler bir araya geldi.

Davete hukuk büromuzdan Kurucu Ortak Avukat Burcu Bekemler Kutlukaya katıldı.

Ekonomi bakanı Zeybekçi, İzmir’in özellikle yenilenebilir enerji teknolojilerinin üretimi konusunda Türkiye’nin başkenti olabilecek güce sahip olduğunu söyledi. 

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, yeni çıkan Serbest Bölgeler Kanunuyla Ege’nin son derece avantajlı konuma geldiğini vurguladı ve “liman” özelliğini daha etkin kullanarak bölgenin lojistik merkezi yapılabileceğini anlattı.

Türk- Amerikan İşadamları Derneği’nin(TABA-AmCham) Swissotel Büyük Efes İzmir’de düzenlediği toplantıya ABD Ticaret Müsteşarlığı Büyükelçiliği Ticaret Ateşe Yardımcısı Berrin Ertürk ve ekonomist Murat Sağman katıldı. 

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği’nin yönetim kurulunda görev yapan kurucu ortaklarımızdan Avukat Burcu Bekemler Kutlukaya da toplantıda yer aldı.

Türkiye ekonomisi ve piyasalarının değerlendirildiği toplantıda 2017’deki ekonomik beklentiler konuşuldu.

Amerika Başmüsteşarı Philip Kosnett ile İzmir’de özel bir davette bir araya gelindi. Kurucu Avukatlarımızdan Burcu Bekemler Kutlukaya da davetliler arasındaydı. Kutlukaya, akşam yemeğinde bir araya geldiği Başmüsteşar Philip Kosnett’le Amerika ve Türkiye arasındaki yatırımlar ve iş ortaklıklarıyla ilgili sohbet etti, Ege Bölgesi’nin ekonomisiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

1982 yılında Harvard Üniversitesi’nden mezun olan Philip Kosnett, Ankara’ya gelmeden önce, ABD’nin Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’la ilişkilerinden sorumlu birim olan Dışişleri Bakanlığı Güney Avrupa İşleri Bürosu’nda Direktör olarak görev yaptı. Kosnett birçok kez Dışişleri Bakanlığı Yüksek Onur Ödülü ve Değerli Hizmet Onur Ödülü’ne ve Savunma Bakanlığı Üstün Sivil Hizmet Madalyası ile Kara Kuvvetleri Dairesi Üstün Sivil Hizmet Madalyası’na layık görülmüştür.

Türk Amerikan İş Adamları Derneği(Taba-AmCham) İzmir Şubesi Başkanı Halil Bağdınlı ve yönetim kurulu üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu mevkiinde ziyaret etti. Derneğin yönetim kurulunda görev yapan Kurucu Ortaklarımızdan Avukat Burcu Bekemler Kutlukaya ziyaret heyetindeydi. İzmir’e yapılan yabancı yatırımların geliştirilmesi için hazırlanan projeler anlatıldı.  

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği’nin(TABA-AmCham) İzmir Çeşme’de düzenlediği toplantının konuğu İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’ydi.

İzmirli işadamlarıyla bir araya gelen Özince, Türkiye ekonomisiyle ve piyasalarla ilgili detaylı değerlenmeler yaptı.

Ersin Özince, kurucu ortaklarımızdan Avukat Burcu Bekemler Kutlukaya’nın da yer aldığı toplantıda, sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda Amerika ve Avrupa ülkelerinin de ekonomik sistemlerinden bahsetti. Bankacılık ve sermaye piyasalarıyla ilgili detaylı bilgi verdi.

Amerika’nın Bağımsızlığının 240. yıldönümü, İzmir Ege Serbest Bölgesi’nde(ESBAŞ) Amerikan Hükümeti tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Amerika Büyükelçisi John Bass de kutlamalar için İzmir’e geldi. Geceye davet edilen hukuk büromuzdan, Kurucu Ortak Avukat Burcu Bekemler Kutlukaya kutlamalara katıldı.

İtalya Büyükelçiliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) işbirliğiyle, İzmir Ticaret Odası’nda “Türk-İtalyan İşbirliği Toplantısı” düzenlendi. İtalya’daki yatırım fırsatlarının tanıtıldığı toplantıda, İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve İtalya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Francesco Varriale konuşma yaptı, yatırım avantajlarından bahsetti.

Çok sayıda italyan müvekkilerimizle, yoğun olarak çalışan hukuk büromuz da toplantıya katıldı.

Toplantıda, gıda ve içecek, giyim ve moda, yapı malzemeleri, endüstriyel makinalar ve otomotiv yan sanayi sektörlerinde İtalya’daki yatırım fırsatları ve somut işbirliği olanakları anlatıldı.

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin İzmir’de düzenlediği toplantıya 6 ülkede petrol arama lisansı bulunan ve dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri olan Genel Enerji’nin eski kurucu ortaklarından Mehmet Sepil katıldı. 

Hukuk büromuzun da davetli olarak yer aldığı toplantıda Türkiye ve İzmir gündemi değerlendirildi. Enerji sektöründe dünya çapında önemli bir yere sahip olan Mehmet Sepil katılımcıların hem sektöre hem de spor gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Kurucu Avukatlarımız Burcu Bekemler Kutlukaya ve Zeynep Göker Kırcıoğlu, yasal stajını hukuk büromuzda tamamlayan Sinem Çalışkan’a cübbesini giydirdi. Hukuk büromuzda görevine devam eden takım arkadaşımıza meslek hayatında başarılar dileriz!